Voorwaarden

Prijzen en wijzigingen

Als u met de Saffier wilt varen, heeft u te maken met de kosten van een of meer arrangementen, de servicekosten en de scheepshuur. Enkele arrangementsprijzen vindt u onder Catering en dagarrangementen en Activiteiten en excursies aan de wal. Prijzen van andere arrangementen verstrekkenwij graag op aanvraag.

Voor de verzorging aan boord berekenen wij servicekosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden voor het transport van de catering, de bereiding aan boord, het bedienend personeel aan boord en de eindschoonmaak van de Saffier. De servicekosten bedragen €155,00 per dagdeel van 4 uur.

Gezien de vele mogelijkheden die de Saffier biedt, is het moeilijk om hier een scheepshuur te noemen. Neem voor informatie s.v.p. contact met ons op.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Catering, non-alcoholische drankjes en de meeste excursies zijn belast met 6% BTW. Servicekosten, alcoholische drankjes en enkele excursies zijn belast met 21% BTW.

De vaste afvaarthaven van de Saffier is Muiden. Tegen meerprijs is het mogelijk om vanuit een andere haven te vertrekken.

Wijzigingen

Reeds gedane bestellingen kunnen wij tot 7 dagen voor afvaart wijzigen in aantal en samenstelling. Het aantal personen kan uitsluitend schriftelijk gewijzigd worden, met een bandbreedte van 10% van het eerder aantal opgegeven gasten.

Facturering van catering en drankjes

Wij sturen u een voorschotnota ten behoeve van catering en/of diensten toe (ongeveer 90% van het overeengekomen offertebedrag). Deze dient voor afvaart voldaan te zijn. Na uw vaartocht zenden wij u een eindfactuur toe.

Veiligheid

De Saffier is door Register Holland gekeurd en door de Scheepvaartinspectie gecertificeerd. Het schip beschikt over de wettelijk voorgeschreven reddings- en veiligheidsmiddelen. Met het oog op de veiligheid wordt er niet uitgevaren bij windkracht 7 of hoger (zie ook Verzekering).

Kinderen aan boord

Als er in uw groep kinderen tot 12 jaar zijn, dan dienen wij uiterlijk 14 dagen vóór afvaart van u informatie te hebben over aantal, leeftijd en gewicht. Wij kunnen dan tijdig voor de juiste kinderzwemvesten zorgen.

Wat neemt u mee?

  • Warme kleding
  • Zeil- of regenkleding
  • Schoenen met goede rubberzolen (een nat dek kan glad zijn).

Contractvoorwaarden

Op onze contracten zijn de algemene voorwaarden van TCN (Stichting Traditionele Chartervaart Nederland) en BBZ (Belangenvereniging Beroepszeilschippers) van toepassing. U vindt deze voorwaarden hier.

Verzekering

De Saffier is WA-verzekerd ten opzichte van haar passagiers. Wij raden u echter aan ook zelf een zeilreis-, annulerings- en/of stormverzekering af te sluiten. Informatie hierover sturen wij mee met uw contract. Wij hopen dat u een prettige tijd bij ons aan boord zult hebben.

Vriendelijke groeten, de bemanning van de Saffier